Selepas ‘Bunga’ Ara Cuba ‘Racuni Hati’ sendiri

November 6, 2019
By Shah Shamshiri
ara johari berdiri

Selepas berjaya meraih tempat kedua di Anugerah Juara Lagu ke-33 Februari lalu, bintang berbakat besar Ara Johari kembali dengan sebuah lagi lagu balada Rock berjudul ‘Racun Hati’.

Bersesuaian dengan suara Ara, lagu ini menceritakan tentang seseorang yang kehilangan pasangan sehingga sanggup ‘meracuni hatinya’ dengan ‘membunuh rasa sayang’ terhadap orang baru yang lain kerana terlalu mencintai pasangannya yang telah pergi.

Digubah oleh Amy Bong dan disulami lirik nukilan Ziin serta Amy Bong sendiri, lagu ini dijangka berpotensi besar mengulangi kejayaan lagu-lagu Ara sebelum ini.

Ara yang memang dikenali dengan lagu berentak balada rock mempunyai himpunan peminatnya sendiri yang senantiasa ternati-nanti buah tangan terbaru darinya.

Menurut Feros, Ketua Label Muzik, Rocketfuel Records,”Lagu Racun ini merupakan hasil nukilan dari Amy Bong dan sedikit sentuhan daripada Ziin, beliau berharap lagu ini dapat menambat hati ramai orang diluar sana dan juga mendapat tempat di hati para pendengar radio .”

Lagu ‘Racun Hati’ ini boleh dimuat turun di iTunes dan dijadikan sebagai panggilan nada dering menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengari melalui penstriman di atas talian seperti Raku, Spotify, Joox dan Apple Music. Video lirik dan muzik lagu ‘Racun Hati’ ini juga boleh di tonton di saluran Youtube Rocketfuel Network. 

Similar Articles

Kisah Cinta Hafiz Suip dan Adira dalam Takdir Tercipta

By Shah Shamshiri
Oktober 31, 2019

‘Terang’ Menerangi Sinar Harapan Simplysiti Di Hati 2019

By Shah Shamshiri
November 1, 2019

Dayang Nurfaizah Masih Unggul Selepas Dua Dekad

By Shah Shamshiri
Julai 22, 2019

Misha Omar Beraksi di Dewan Filharmonik Petronas

By Rahayu Mat Nah
Mei 9, 2019

Keajaiban This is Misha.. ‘Live’ at DFP

By Shah Shamshiri
Ogos 7, 2019
Kandungan SalamToday boleh didapati dalam: